Celovite rešitve učinkovite rabe energije pri načrtovanju, gradnji, obnovi in upravljanju objektov.

ENERGETSKO UPRAVLJANJE OBJEKTOV


Nudimo vam celovite rešitve učinkovite rabe energije pri načrtovanju, gradnji, obnovi in upravljanju objektov.

Cilji storitev


Storitev energetskega upravljanja objektov združuje sklop storitev, s katerimi vam pomagamo doseči optimalno udobje pri minimalnih stroških. Skrb za optimalno rabo energije in vode za vas prevzame skupina strokovnjakov z različnih področij, ki stalno preverjajo učinkovitost sistema in izvajajo ukrepe za znižanje rabe energije.V okviru storitev energetskega upravljanja objektov vam nudimo:

Prednosti za vas


Naše storitve podpiramo s kakovostno opremo vrhunskega razvojno-tehnološkega podjetja Siemens, s katerimi imamo sklenjen dogovor o sistemskem integratorstvu.

S prispevki, ki jih objavljamo na raznih posvetovanjih, konferencah in v revijah, vam želimo prenašati širše razumevanje tematike daljinske energetike in naše znanje s tega področja.


Vaš partner pri projektih celovitih energetskih sanacij javnih objektov


Družba Eltec Petrol d.o.o. je največje in najizkušenejše slovensko ESCO podjetje. Rdeča nit naše celotne ponudbe je s svojimi storitvami kupcem nuditi pozitivne učinke na rabi energije in vode ter obratovalnih stroških. Tržna prednost, ki jo velja izpostaviti je, da za izvedene ukrepe prevzemamo tudi tveganje z jamstvom učinkov, hkrati pa kupcem omogočamo različne modele energetskega pogodbeništva z možnostjo (so)investiranja.

Storitve in projekte učinkovite rabe energije izvajamo na več kot 60 izobraževalnih stavbah (osnovne šole, vrtci, fakultete, študentski domovi), dveh bazenskih kompleksih, štirih večjih športnih dvoranah in drugih stavbah, s skupno več kot 350.000 m2 površin. Po modelu pogodbene dobave energije kupcem dobavljamo 40.000 MWh energije letno, na osnovi pogodbenega zagotavljanja prihrankov pa dosegamo več 6.000 MWh letnega prihranka energije.

Pridobljene izkušnje iz izvedenih projektov optimizacije energetskih sistemov v zadnjih letih prenašamo na projekte celovitih energetskih sanacij javnih objektov, ki vključujejo tudi gradbene ukrepe energetske sanacije (ovoj, stavbno pohištvo in steklene fasade, sanacija strešnih površin). Referenčni projekti celovitih energetskih sanacij: Pokriti olimpijski bazen in letno kopališče Kranj, ŠRC Golovec in hala A v Celju, dva objekta Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru, OŠ Predoslje Kranj, itd.


Lastnikom javnih objektov nudimo:
1. Izvedbo celovitih energetskih sanacij objektov, za katere so lastniki pridobili nepovratna sredstva (LS2 - EU). Pri tem lahko zagotovimo manjkajoči del finančnih sredstev in jamčimo za učinke, ki jih je potrebno dokazovati sofinancerjem.
2. Optimizacijo in financiranje prenove energetskih sistemov v objektih, kjer lastniki sami izvajajo ukrep gradbene sanacije ovoja in stavbnega pohištva, z jamčenjem za učinke, ki jih je potrebno dokazovati sofinancerjem v obdobju petih let po sanaciji.

Zaradi svojih dolgoletnih izkušenj smo ob izvedbi del pripravljeni prevzeti vsa tehnična in finančna tveganja, povezana z doseganjem pogodbeno določenih kazalnikov, ki jih je potrebno dokazovati v obdobju petih let po sanaciji. Javnim naročnikom priporočamo uporabo javno-naročniških modelov, ki omogočajo prenos tovrstnih tveganj na izvajalce del in dopolnilno financiranje predvidenih energetskih prenov.


Kontakt za dodatne informacije

  

Če imate kakršnakoli vprašanja stopite v stik z nami.
Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na vaš računalnik. Naša spletna stran uporablja piškotke nujne za delovanje strani in s katerimi si pomagamo pri izboljševanje vaše uporabniške izkušnje.
Ne strinjam se