Poslovni modeli

POSLOVNI MODELI ENERGETSKEGA POGODBENIŠTVA


Ste si za cilj postavili znižanje stroškov rabe energije v vašem objektu vendar vam razpoložljiva finančna sredstva tega ne dopuščajo in ne veste kje začeti? Tudi vaš objekt lahko postane energetsko učinkovit in okolju prijazen, zato smo v družbi Eltec Petrol d.o.o. razvili celo paleto poslovnih modelov in storitev, ki vam omogočajo izvajanje ukrepov učinkovite rabe energije tudi če sami ne razpolagate z zadostnimi sredstvi za izvedbo energetske sanacije lastnega objekta.

Družba Eltec Petrol d.o.o. je vodilno slovensko ESCO podjetje (Energy Service Company), ki izvaja projekte energetskega pogodbeništva na področju učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije v javnem sektorju, storitvenem sektorju in industriji.

 

Kaj je Energetsko pogodbeništvo?


Gre za sklop storitev z namenom znižanja rabe energije in vode in zniževanja stroškov za oskrbo z energijo in vodo, ki obsegajo: pregled stanja energetskih naprav, analizo rabe energije in stroškov, pripravo tehničnih rešitev za izboljšanje stanja, izračun možnih prihrankov in s tem tudi izvedljivosti (ekonomiko) projekta, projektiranje in načrtovanje ukrepov (od investicij, ki so za to potrebne do »mehkih« ukrepov), izvedbo ukrepov, izvajanje obratovanja v pogodbeni dobi, izvajanje energetskega knjigovodstva,  ukrepanje in zagotavljanje učinkov dogovorjenih s pogodbo in najpomembnejše zagotavljanje finančnih virov za izvedbo vseh storitev. Za izvedbo  naštetih storitev uporabljamo dva glavna poslovna modela pogodbenega financiranja: Pogodbeno zagotavljanje prihrankov (EPC) in Pogodbena oskrba z energijo (ESC), v praksi pa prihaja tudi do kombinacije obeh oblik.


Kontakt za dodatne informacije

  

Če imate kakršnakoli vprašanja stopite v stik z nami.
Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na vaš računalnik. Naša spletna stran uporablja piškotke nujne za delovanje strani in s katerimi si pomagamo pri izboljševanje vaše uporabniške izkušnje.
Ne strinjam se