Sistem daljinskega nadzora in upravljanja


V okviru rešitve za celovito upravljanje vodovodnih sistemov vam v podjetju Eltec Petrol nudimo izvedbo sistemov daljinskega nadzora in upravljanja (SCADA) vodovodnih objektov ter distribucije pitne vode. Na osnovi bogatih izkušenj in številnih referenc Vam nudimo implementacijo novih, kot tudi nadgradnjo oz. posodobitev obstoječih sistemov, z uporabo svetovno priznanih SCADA sistemov, kot so Progea Movicon, GE i.Fix, Siemens WinCC, itd.

 
Sliki: Daljinski nadzor in upravljanje vodovodnih objektov

Sistemi daljinskega nadzora in upravljanja Vam omogočajo nadzor in vodenje tehnoloških procesov na daljavo, kot tudi vpogled v delovanje celotnega sistema (meritve in signalizacija v realnem času). Izvedba sistema daljinskega nadzora in upravljanja Vam prinaša sledeče ključne prednosti::
  • Alarmiranje: omogoča Vam učinkovito ukrepanje, še preden uporabniki občutijo motnjo, saj nas sistem ažurno opozarja na morebitne napake in težave v sistemu.
  • Arhiviranje podatkov: sistem periodično arhivira poljubne parametre obratovanja sistema. Ti so vizualno lahko prikazani na več načinov in nam omogočajo pregled poljubnega obdobja delovanja vodovodnih objektov in distribucije. Posledično nam sistem olajša komunikacijo z odjemalci, zniža se število reklamacij in pritožb odjemalcev, arhivi pa nam nudijo odlično osnovo za analizo delovanja sistemov in doseganje prihrankov (povezava s sistemom AQUIS in ELTEC Energy Watch.
  • On-line izvajanje ukrepov: sistem omogoča on-line izvajanje ukrepov za vse nadzorovane objekte vodovodnega sistema iz enega nadzornega centra.
  • Avtomatsko popisovanje rabe vode: zaradi daljinskega odčitavanja parametrov mesečni obhodi popisovalcev števcev po odjemnih mestih niso več potrebni, saj vodomere sistem popiše samodejno na izbrani dan in uro.

Kontakt za dodatne informacije

  

Če imate kakršnakoli vprašanja stopite v stik z nami.
Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na vaš računalnik. Naša spletna stran uporablja piškotke nujne za delovanje strani in s katerimi si pomagamo pri izboljševanje vaše uporabniške izkušnje.
Ne strinjam se